zaterdag 21 augustus 2010

Huis leeg

Het einde nadert met rasse schreden. Het huis is bijna leeg, alle zut die mee moet is in 15 dozen gepakt en gisteren met auto en al afgeleverd in Durban. Inclusief de prachtige Baueriaanse Plug’n Play-kunstkerstboom met verkleurende lichtjes, een opgezet zwart wildebeest en een springbok (koppen).
Ik had het meeste spul al in dozen zitten, donderdag hebben we de laatste dingen ingepakt, dozen genummerd en een inventarislijst gemaakt. Intussen pakten de kinderen hun eigen koffertjes in, want we zouden 2 nachten bij GGA gaan slapen (want comfortabel dicht bij Durban). In alle drukte nooit meer naar die koffertjes gekeken, Toon had dus geen pyjama mee en ook geen warme kleren, Door ook niet, en het was vreselijk koud in Cato Ridge. Maar even wat geleend uit een stapel gedoneerde kinderkleding...
Vrijdag naar het pakhuis in Durban gereden. Het afleveren ging allemaal redelijk soepel, ter plekke alles overgepakt in de oude Jeep en de sleutels overhandigd. Paste precies, zie foto. Hij mag dus niet zo volgepakt ‘roll on-roll of’ op de boot, maar wel in de container. Die vertrekt woensdag naar Nederland en dan zal het wel een week of twee, drie duren voordat hij in Nederland is.

Na het afleveren van de auto hadden we nog tijd om even naar het strand te gaan; al was het maar een graad of achttien: als die blagen van ons de zee zien, worden ze gek. Dus hup, badpakken aan en gaan. Verder zie je geen hond op het strand behalve een dik aangeklede sportvisser en twee bodysurfers – maar volgens de kinderen was het helemaal niet koud. Die hebben dus nog mooi even genoten van de Indische Oceaan, voor de laatste keer.


Geen opmerkingen: